Azərbaycanda mobil cihazlar üçün nəzərdə tutulmuş internet platformalarını müqayisə edirəm və onların müxtəlif ekran ölçülərində necə işlədiyini yoxlamaq istəyirəm. Kiçik smartfonda menyunun oxunaqlı olması, düymələrin bir-birinə çox yaxın yerləşməməsi və səhifələr arasında keçidin rahat aparılması gündəlik istifadəyə ciddi təsir edir. Mobil uyğunluğu qiymətləndirərkən istifadəçi təcrübəsindən başqa hansı texniki amilləri də nəzərə almaq lazımdır?
7 Views

Dostlarla söhbətdə internetdə hansı platformaların daha rahat olduğu barədə danışanda maraqlı bir şey gördüm: hamımızın meyarı tamam fərqlidir. Birimiz sürətə baxır, digəri görünüşə, mən isə əsasən naviqasiyaya fikir verirəm. Mənə görə sayta daxil olanda əsas bölmələri axtarmağa ehtiyac qalmamalıdır. Azərbaycan auditoriyasına uyğun rəqəmsal səhifələri nəzərdən keçirərkən səhifəsini də müqayisə etmək mümkündür. Burada mobil menyunun quruluşuna və bölmələr arasında keçidin rahatlığına baxmaq olar. Məncə, telefondan istifadə zamanı bu məqamlar xüsusilə önəmlidir. Dostum isə buna gülüb dedi ki, “sən sayta daxil olmursan, əvvəlcə onun imtahanını götürürsən”. :)) Bəlkə də haqlıdır, amma sonradan qarışıq interfeysə əsəbiləşməkdənsə, əvvəlcədən yoxlamaq mənə daha rahatdır. Azərbaycan dilində məlumatların olması da yerli istifadəçi üçün müsbət tərəf sayıla bilər. Mən heç kimi konkret bir platformanı seçməyə çağırmıram. Sadəcə yeni alternativ axtaranların bu səhifəni də açıb digər variantlarla müqayisə etməsi normal seçimdir. Son qərarı isə hər kəs öz istifadəsinə əsasən verə bilər.